HOLLYWOOD

Ljubav košta: Na svoju ženu troši milion dolara nedeljno!

RED CARPET

Dekoltei i gole noge: Pogledajte šta su zvezde nosile na MTV VMA

TV SHOW

Grand Magazin istražuje: Da li su žene zažalile zbog ravnopravnosti?!

INTERVIEW

DA LI SE DŽIDŽA OD SEKSA ISTOPILA: Seksi garderobu držim u spavaćoj sobi!

PAPARAZZO

Sike na izvolte!

EXCLUSIVE

Dara Bubamara: Jedna pevačica je koza!

HOT NEWS

Japanski horoskop tako kaže: Sa 45 godina ću biti u punom vrhuncu!

Hot news
06.08.2012 | 17:20h

Tužno: Zašto propada grob Tošeta Proeskog?!


U oktobru će se navršiti pet godina otkako je u saobraćajnoj nesreći poginuo makedonski slavuj Toše Proeski, jedan od najboljih muških pop vokala sa Balkana. Sahranjen je u Kruševu, na Gumenju, a makedonski mediji ovih dana pokušavaju da nađu odgovor na pitanje zašto propada grob Tošeta Proeskog?! Ne postoji razumno ni logično objašnjenje, pišu tamošnji dnevnici, što na petogodišnjicu njegove tragične smrti, na grobu još nije postavljena ni nadgrobna ploča, niti spomenik. Šta tek reći za krovnu konstrukciju, na kojoj je pleksiglas ili neki sličan materijal, koji ne može da zadrži malo obilnije kiše ili sneg.
Gradonačelnik Kruševa, s kim je kontaktirao makedonski “Fokus”, odbio je da razgovara na ovu temu, uz obrazloženje da Tošetov grob nije u njegovoj nadležnosti.
Kraj Kruševa je pevač počeo da gradi manastir Svetog Preobraženja, koji se finansira dobrovoljnim prilozima. Za završetak radova (oslikavanje fresaka u crkvi, novi konaci…), potrebno je još 300.000 evra. Mada makedonska pravoslavna crkva u izgradnju ovog manastira nije uložila ni jedan jedini denar, tamošnji mediji zapanjeni su činjenicom da ona uopšte nije ni zainteresovana za taj projekat.
Nema odgovora ni na pitanje zašto je 17 honorarno angažovanih lica u spomen-kući “Todor Proeski” otpušteno, te i ona sada propada. Novinari takođe traže da se objasni apsurd kako da u muzejskoj postavci u spomen-kući, koja treba da predstavlja hronološki prikaz Tošetovog života, nema mesta za njegov omiljeni automobil, popularnu Folksvagenovu ‘bubu’, koja prekrivena ciradom trune u jednom od komšijskih dvorišta.
Tošetovi obožavaoci iz Srbije i Hrvatske svoju ljubav prema pevaču iskazali su na veoma originalan način – kupili su teleskop i planirali da ga upere ka zvezdi koja je ponela ime makedonske pevačke superzvezde. Umesto toga, još neotpakovan teleskop stoji u hodnicima prostorija gde je smeštena fondacija “Toše Proeski”. Zar za njega nema mesta u spomen-kući?! Toše Proeski ovako nešto nije zaslužio!

Izvor: Novosti

Povezane vesti

1 komentar

Stranica komentara:
  1. 1
    ... says:

    dela, ne reci!
    secam se da je rekao da ce njegov dom biti taj manastir, kada jednog dana napusti ovaj svet…ali, kome je ostavio svoje zavestanje? mozda je i ova prica samo jos jedan dokaz prolaznosti ovozemaljskih stvari…

    pamtim andjeoski glas i mio lik…zauvek u srcu.

Dajte svoj komentar